grupper

Nye spor 


4 forløb i naturen for virksomheder, kommuner, foreninger, grupper o. lign.


2 hvor I får metoder til at bruge naturen til at fornyet livskraften gennem indre ro og ny energi.

2 hvor I får inspiration til at styrke jeres ideudvikling, sammenhold eller skabe nye fortællinger

- og dermed mulighed for at rykke jeres mindset og vaner og skabe nye spor. 


Åndehuller året rundt 


12 søndage fra jan- dec 2021 for privatpersoner i små grupper, hvor jeg kombinerer naturterapi med Qi Gong, mindfulness og storytelling. Se næste dato kan ses her.


Læs mere under fotos.


Indre ro og opladning

3-6 modul af 1,5-4 timer

Lær simple øvelser, der skaber indre ro og afstresser krop, sind og nervesystem i pauser m.m. og som kan udføres  uden omklædning og udstyr. Få teknikker til at styrke jordforbindelsen og lær hvordan naturen kan bruges som opladning. Meditative øvelser fra Qi Gong, meditation, mindfulness og stressreducerende metoder fra naturterapi.


Særlig egnet til forebyggelse og lindring af spændinger og blokeringer i krop, sind og åndedræt, unødvendige bekymringer, irritation, uro, tankemylder og let til moderat stress.


Energi og livsglæde

3-6 moduler af 1,5 -4 timer 

Lær simple kropslige øvelser og teknikker, der skaber fornyet energi, fokus og velvære i krop og sind og kan udføres næsten alle steder uden omklædning og udstyr. Få teknikker til at øge livsglæde og taknemmelighed.

Metoder fra meditation, mindfulness, “skovbad”, Qi Gong og naturterapi. 


Særlig egnet til forebyggelse af uhensigtsmæssige spændinger og blokeringer i krop, sind og åndedræt, udbrændthed og depression samt lindring af tankemylder, unødvendige bekymringer, irritation og let stress.


Samvær og sammenhold

1-6 modul af 3-6 timer 

Oplev hvordan I kan bruge naturen, kroppen, sindet og gode fortællinger til at kickstarte idéudvikling, forny sammenholdet i jeres gruppe, skabe nye omgangsformer og arbejdsmetoder udendørs.

Lær simple  øvelser, der skaber fornyet energi, fokus og velvære i krop og sind og kan udføres næsten alle steder uden omklædning og udstyr. Teknikker fra Qi Gong, mindfulness og innovationsledelse.


Særlig egnet til teambuilding, co creation, innovations kickstarts, etablering af udendørs arbejdsmetoder samt forebyggelse og lindring af spændinger og blokeringer i krop, sind og åndedræt.


Nye vinkler og narrativer 

3-6 modul af 2-5 timer 

Lær hvordan I kan bruge natur, krop, sind og fortællinger til at forny de interne og/eller eksterne fortællinger i jeres gruppe eller virksomhed og få inspiration til at anvende udendørs faciliteter til at tænke “ud af boksen”. 

Teknikker fra Qi Gong, innovationsledelse og storytelling.


Særlig egnet til storytelling, visions- og branding strategiforløb, teambuilding, co creation, innovations kickstarts, forebyggelse og lindring af spændinger og blokeringer i krop, sind og åndedræt. 


NB: Forløbene er ikke decideret naturterapi, men kan have terapeutiske effekter.


Min erfaring


Jeg er Cand.mag. i Kulturformidling, certificeret Qi Gong instruktør og naturterapeut samt uddannet projekt- og innovationsleder gennem "Implement" og har taget diverse mindfulnesskurser.


Jeg har holdt foredrag og workhops om "Storytelling som branding" på Kbh. Universitet og for virksomheder som Rambøll, B&O, Junkers, Novozymes, Coloplast m.fl.


Jeg har de sidste 7 år været projekleder for et innovationsprojekt, hvor jeg har samarbejdet med bl.a. Tryg, Oticon, GN, Nets, Arbejdernes Landsbank og GoAppified samt været med til at udarbejde virksomheds og innovations strategier. Se evt mit C.V. her.


Jeg har udviklet "Nye spor", fordi jeg har oplevet hvordan metoderne i forløbene har hjulpet mig og andre konstruktivt  gennem såvel arbejdsmæssige omstruktureringer o.lign. som private kriser i omskiftelige tider.Forudsætninger


Som udgangspunkt foregår modullerne i Hareskoven. Andet naturområde i nærheden af jer kan ønskes.

Deltagerne skal kunne gå mindst 5 km i normalt tempo, kunne færdes alene i skoven i kortere tid samt være indstillet på at arbejde ude i evt. regn og sne (rykkes dog ved farligt vejr som storm/torden).


Gratis afklarende samtale online eller fysisk på 20- 60 min. hvor vi forventningsafstemmer, hvad I ønsker af forløbet i forhold til det, som jeg kan tilbyde.


De 4 forløb kan vælges enkeltvis eller kombineres. I kan komme med ønsker til justeringer eller skrædersyede moduller. Som udgangspunkt koster “Nye spor” 2.250 kr. pr. time eks. moms ved enkeltståene workshops for 9 personer. Ved længere dage og forløb forhandles prisen.


Flyer med basisbekrivelse af "Nye spor" kan ses her.


Qi Gong for virkomheder: Se her.Anbefalinger "Indre ro"


“En vidunderlig og groundende oplevelse. Naturens healende effekt blev integreret så smukt gennem Mettes guidning og øvelser. Afslapning, ro og lindring til krop og sind. Dejligt forløb. "(Signe, www.findditjeg.dk)


“Mette har en virkelig behagelig og rolig måde at tage os med ud i naturen på. Jeg lander i mig selv og naturen og oplever væren.” (Eva Børjesson)


"Jeg kan virkelig anbefale kurset til folk med stress – der er nogle rigtig gode øvelser til at være i nuet, ro i hovedet og kroppen (og tankerne). Åndedrætsøvelser osv. Noget jeg helt sikkert vil tage med mig"  (Aino)


Anbefalinger "Åndehuller året rundt"


"Jeg har deltaget i en inspirerende naturterapi i en lille gruppe med Mette som guide. Jeg oplever at Mette er født til det. Det virker godt for mig at arbejde med metaforer, den åbne sansende tilgang og 'back to basis'. Det er så elementært og nærende. 

Jeg kunne godt lide gruppedynamikken. Det var spændende, inspirerende og givende at høre de andres oplevelser og processer. Jeg blev flere gange rørt og fik en oplevelse af altings forbundenhed. Det er jo det naturen kan åbne for. Det kan jeg i høj grad bruge i min hverdag." (Marlene Wind)


"Jeg vil gerne anbefale Mette Sahls naturterapi gruppe ture i Hareskoven. Jeg har været været med på en prøvetur i december. Mette guidede gruppen godt igennem dagen med fokus på jord-luft-ild-vand i naturen. Det var en anderledes måde at være i naturen, som gav mig gode sanseoplevelser og inspiration til mine vandreture." (Rie Harbo)


"I dag blev jeg glad for Danmark. Jeg har ellers det sidste stykke tid, syntes at Danmark er noget æv. Drømt om sol og strande i sydeuropa. Fået fortalt at i Danmark er det vinter 8-9 måneder om året. Og så tog jeg med Mette og 4 andre ud i skoven. Ser du Mette hun kan noget helt særligt. Hun kan noget der er absolut magisk. Mette arrangerer ture ude i hareskoven. Hun tager dig på en rejse , ikke bare ud i skoven, men også ind i sjælen. 3 timer i Mettes og skovens selskab. 3 timer med gåtur og fordybelse og indsigt i hvem er jeg. 3 timer med forklaringer og smag på alle de lækre spiselige planter der findes i naturen. 3 timer med indsigt i vores, danskens arv og historie. Hvad er der særligt ved april ? Hvorfor handler april i Danmark og en ny begyndelse og frugtbarhed. Hvad betød det for vores forfædre ? Mette har svarene. Det var 9 grader og solskin i dag. I mange lande betragtes det som vinter. Da Mette havde kastet sit magiske tryllestøv blev: ‘ hvor er det koldt og kedeligt ‘ til ‘ hvor er vi heldige at bo her i det smukke vikingernes Land, her hvor det er friskt og dejligt at gå en tur i skoven også i april. Her hvor årstiderne skifter. Og mørke bliver til lys og lys til mørke."

(Catharina Svendsen, april 2021)


Litteratur og forskning i området 


Jeg har skrevet en artikel med et par forskeres bud på hvorfor naturen kan føre os ind i en tilstand af restitution, som kan læses her.

Litteraturliste kan ses nederst på siden Naturterapi 1:1 her"Look deep into nature and you will understand everything better" (Albert Einstein)