Fælleslæsning

Fælleslæsning


Jeg tilbyder fælleslæsning a 90 minutters varighed til læsegrupper på 4-12 deltagere.

Se om jeg har nogle ledige hold under Aktuelt.


Fælleslæsning er et frirum fra hverdagen, hvor jeg læser en novelle højt og vi har samtaler om hvordan vi oplever personer, stemninger m.m. 

Vi læser i en tryg ramme i en lille gruppe. Fælleslæsning kræver ingen andre forudsætninger end nysgerrighed og her er ingen forkerte svar og spørgsmål. Du skal ikke læse noget på forhånd.


Erfaring med Fælleslæsning


Jeg har 2 uddannelser i "Guidet Fælleslæsning" og "Shared reading" gennem Læseforeningen og Cecilie Laskie. 

Jeg har siden 2018 haft en åbne læsegrupper for voksne samt guidet 8.-9. klasser og powerjobsøgerne.

Jeg har formidlet litteratur og kultur i 18 år på biblioteker, museer, festivaler m.m., undervist i "Dansk" på N. Zahles Lærerseminarim og er uddannet Cand.Mag. i "Kultur og Formidling". Herfra har jeg kendskab til en del litteratur.

I "Guidet Fælleslæsning" er det dog ikke min uddannelsesbaggrund, men lysten til at gå på opdagelse i litteraturen og livet sammen der driver mig. Jeg er medlem af Læseforeningen og følger løbende udviklingen indenfor feltet.


Anbefalinger


"Jeg har virkelig nydt alle fælleslæsningerne helt fra start. Jeg synes du er god til at finde noveller med gode og diskussionsemner og digte der passer til." (Jette Jürgensen)


"Jeg har det sådan med dine arrangement, at jeg nødigt vil gå glip af dem. Du er god til at byde nye deltagere velkommen og du er især god til at lytte og give plads til alle de input, der kommer. Det er et trygt og godt rum at udtrykke sig i. Jeg oplever, at nogle noveller rammer mig dybere end andre, men så kan de andre deltageres kommentarer løfte indholdet". (Stella Moth)


"Det har været meget spændende og hyggeligt at være med på guidet fælleslæsnings holdet." (Tove Engman)


"Tre måneder efter Mettes fælleslæsning har jeg stadig optur over det. Det var virkelig godt - som i fantastisk! Det har bl.a. lært mig hvor nemt det er at lave alle mulige historier i sin hjerne om et menneske, som man ikke kender. Jeg tænker faktisk over det nu, hver gang jeg møder en ny person: "Jeg skal HUSKE ikke at projicerer alt muligt over i den anden, som i bund og grund kommer fra mig selv." (Stina Marlene Sørensen)


Læs mere om Fælleslæsning i artiklen under fotos


"Mens vi læser bøgerne, læser bøgerne os. Kan bøger læse mennesker? Det kan de selvfølgelig.

Hvordan skulle de ellers vide alting om os?" (Lennart Hellsing, Svensk forfatter) 


© Copyright. All Rights Reserved.